Bel direct: 06 46 390 513

Gebruiksvriendelijkheid software en website

usability

Software

De computer is een onvermijdelijk onderdeel van ons dagelijks leven, thuis en op het werk. Een toename aan stress en RSI-klachten is evident. Dit wordt niet alleen veroorzaakt door de computer, muis of andere hardware, maar veelal door de programma’s waarmee wordt gewerkt. Veel software is gemaakt voor het grote publiek en daardoor niet voor iedereen even gebruiksvriendelijk. Denk aan veel klikken met de muis, zinloos veel schermen doorlopen, informatie niet meer terug kunnen vinden of vreemde foutmeldingen. Met als gevolg dat er onnodig fysieke klachten ontstaan.

Website

Het doel van een website is om gebruikers gemakkelijk en snel van de juiste informatie te voorzien. Zo is bij webwinkels het doel om gebruikers als klant te krijgen én te behouden. De gehaaste (wellicht ongeduldige), naar informatie zoekende internet surfer bepaalt al binnen 10 seconden of hij op een website blijft. Bij te lang ‘scannen’ van een homepage wordt er in de meeste gevallen snel afgehaakt en gaat de zoektocht door naar een site die wel direct duidelijkheid biedt. Om gebruikers aan de website te binden is het dus van belang dat zij snel tevreden zijn. Kortom, de website moet overzichtelijk en gebruiksvriendelijk zijn.

Wat Evente Ergonomie voor u doet:

Het beoordelen en verbeteren van bestaande software/websites

Wij onderzoeken uw software of website op gebruiksvriendelijkheid door middel van een expertonderzoek en een gebruikersonderzoek (usabilitytest). Wij geven adviezen over de aanpassingen die de grootste 'winst' opleveren.

Advies bij gebruiksvriendelijk ontwerpen van nieuwe software/websites

Wij geven u deskundig advies in zowel de ontwerpfase als de bouwfase.
  • Wij beoordelen het functioneel ontwerp op gebruiksvriendelijkheid.
  • Vlak voor oplevering van de software of website verrichten wij een gebruikersonderzoek (usabilitytest)

module logo

Zorgt ervoor dat mensen gezond en efficiënt kunnen werken,

Dit doen wij door ergonomisch advies te geven over het ontwerpen en optimaliseren van functies en werkomgevingen.

Contact

Evente Ergonomie

Van Hogendorpstraat 13
4191 HE Geldermalsen

info@evente.nl

06 46 390 513